Circulair ondernemen is een vrij nieuwe term. Als het gaat om een circulaire economie dan gaat het om een economisch systeem met gesloten kringlopen. Hierin verliezen producten, onderdelen en grondstoffen zo min mogelijk in waarde. Ook worden er hernieuwbare energiebronnen gebruikt. Bij circulair ondernemen gaat het om ondernemen op een manier die hergebruik van grondstoffen en producten maximaliseert. Ook wordt het waardeverlies geminimaliseerd. Als je kantoormeubelen moet aanschaffen, kun je circulair ondernemen door tweedehands kantoormeubelen aan te schaffen! Zo ben je goedkoper uit en ook nog eens goed voor het milieu!
De duurzame trend
Er is een duurzame ontwikkeling gaande: steeds meer bedrijven en mensen vinden het belangrijk om aan de toekomst van de aarde, het leefklimaat en de mensheid te denken. Waar hergebruikte producten vroeger wel eens als oud of stoffig werden gezien, is dat in deze tijd helemaal niet meer zo. Tweedehands is een serieuze optie geworden als je het vergelijkt met nieuw. Als je gebruikte kantoormeubelen aanschaft, zoals een tweedehands bureau, dan draag jij ook je steentje bij aan een betere wereld. De tweedehands meubelen ondergaan als dat nodig is een behandeling waardoor ze weer zo goed als nieuw zijn, dus van ‘slechte tweedehandsjes’ is hier geen sprake. Vaak worden stoelen refurbished en eventueel hergestoffeerd.
Andere voordelen van tweedehands meubels
Achter tweedehands meubels zit vaak een verhaal. Je kunt meubels nieuw uit de fabriek kopen. Maar als hij al gebruikt is, zit er veel meer leven in. En je hebt bewijs dat het meubel de tand des tijds heeft doorstaan. Verder stoten tweedehands meubels geen onwelkome gassen uit. Je zult geen schadelijke dampen meer kunnen inademen. Nieuwe meubels die wat goedkoper zijn, bestaan regelmatig uit spaanplaat aan elkaar gehouden door formaldehyde wat een kankerverwekkende stof is die neus- en oogirritatie veroorzaakt. En dan is er natuurlijk nog de prijs die aanzienlijk lager ligt ten opzichte van nieuw materiaal met dezelfde kwaliteit.