Laadpaal thuis voor goedkoper laden dan bij een openbaar oplaadpunt:

Wanneer je kiest voor het laten plaatsen van een laadpaal thuis, dan weet je in elk geval zeker dat je nooit hoeft te wachten tot er een laadpaal vrijkomt. Daarnaast is het opladen bij een laadpaal thuis stukken goedkoper dan bij een openbaar laadpunt. Maar welke laadpaal moet je dan kiezen? Ga je voor de snelste laadpaal of wil je die met de meeste functies? Welke laadpaal past het beste bij je auto? Voor zakelijke rijders is de slimme laadpaal de juiste laadpaal. Hiermee kun je namelijk de laadkosten specificeren en direct declareren bij je baas of bij je eigen onderneming. Wanneer je gebruik maakt van een abonnement (€ 5,- per maand) kunnen de kosten worden verwerkt in een maandelijks overzicht. Door de functies die hiervoor nodig zijn is de laadpaal wel duurder. Een ‘slimme’ laadpaal kun je kopen vanaf € 750,-

Thuis laden is de toekomst zeker als je ook zonnepanelen hebt


Wanneer je thuis een laadpaal laat monteren weet je zeker dat je altijd een laadpaal ter beschikking hebt en dat je bovendien goedkoper ‘tankt’ dan bij een openbare laadpaal. Wil je nog goedkoper ‘tanken’ dan zou je moeten overwegen om zonnepanelen aan te schaffen. De laatste jaren is het opladen van elektrische auto’s met zelf opgewekte stroom aanzienlijk gestegen. Zonnepanelen en elektrische laadpalen blijken een prima combinatie te zijn. De kosten voor zonnepanelen worden steeds lager en de laadpaal kan zo worden gemonteerd dat deze gebruik maakt van de opgewekte stroom. Door slimme technologische ontwikkelingen is een laadpaal die wordt gecombineerd met zonnepanelen nu voor iedereen betaalbaar.

Waar kan een laadpaal thuis geplaatst worden?


Bij woningen met een garage kan het laadstation in de garage worden geplaatst. Wanneer dat niet mogelijk is kan er een laadpaal op de oprit worden geplaatst. Heb je geen oprit of garage dan is het ook mogelijk om een laadpaal in de voortuin te plaatsen. Dan moet de kabel over de stoep worden gelegd. Ter bescherming moet er dan een rubberen mat over deze kabel worden gelegd. Hiervoor moet wel toestemming worden gegeven door de gemeente waar je woont.

Is de meterkast geschikt voor het laten monteren van een laadpaal?


Of de meterkast geschikt is voor een laadpaal ligt aan het aantal fases die de meterkast heeft. Heeft de meterkast geen 3 fases dan kan het handig zijn om deze wel om te bouwen naar 3 fases. Zeker voor auto’s met een 3 fase accu. Wil je de meterkast niet aanpassen dan kun je kiezen voor een laadpaal met load balancing waarbij de laadpaal het laadvermogen automatisch aanpast aan de beschikbare hoeveelheid stroom. Voor het opladen van de accu wordt dan op piekmomenten geen stroom afgenomen en op momenten waar voldoende stroom voorradig is zal de laadpaal automatisch meer stroom gebruiken.